Twee gewonden na gasexplosie in Beijum

Groningen – De Groninger brandweer werd vrijdagavond omstreeks 19:35 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wibenaheerd in de wijk Beijum.

Kort na de eerste melding werd er door de meldkamer opgeschaald een ‘middel hulpverlening’ en extra hulpdiensten werden door de meldkamer ter plekke gestuurd. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen ter medische assistentie van het aanwezige ambulance personeel.

 

Toen de eerste hulpdiensten aankwamen bleek het te gaan om een explosie dat had plaatsgevonden in een woning van een flatgebouw. Het was nog onbekend of er bij de explosie gewonden waren gevallen, meerdere ambulances en een traumahelikopter waren uit voorzorg ter plekke.

 

Het flatgebouw waar de explosie had plaatsgevonden werd door de hulpdiensten uit voorzorg ontruimd in verband met mogelijk instortingsgevaar en omdat er een kans bestond dat er nogmaals een explosie plaats zou kunnen vinden.

 

 

Luide knal

Buurtbewoners melden aan een fotograaf ter plaatse dat zij een flinke luide knal hoorden en daarna ‘gillende’ en ‘schreeuwde’ mensen. “Een paar minuten na de knal stond het hier vol met politie, brandweer en ambulances”, meldt een omwonende.

 

 

Omgeving afgezet

De nabije omgeving van de flat werd door de politie afgezet met linten. Het publiek wat is afgekomen op het incident wordt zoveel mogelijk op afstand gehouden, zodat de hulpverleners alle ruimte hebben om hun werk goed te kunnen uitvoeren.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*