Regio: Bewoner raakt licht gewond bij blussen van brand, mogelijke sprake van brandstichting (Video)

Groningen – De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hylkemaheerd in de Groninger wijk Beijum.

De brandmelding kwam omstreeks tien over vier vanmorgen bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker van de brandweer opgeroepen werden. Ook diverse politie-eenheden en een ambulance kwamen met spoed ter plekke. Bij de voordeur van een woning was door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan.

De bewoners, welke op dat moment nog aan het slapen waren, ontdekten de brand en hebben een poging gedaan om de brand te blussen. Brandweerlieden waren snel ter plekke en hebben de brand verder onder controle weten te krijgen. Op het moment dat de brand uitbrak waren er nog meerdere bewoners nog in de woning aanwezig.

Eén van de bewoners werd door medewerkers van de ambulancedienst gecontroleerd op eventuele verwondingen. De verwondingen van de man bleken gelukkig mee te vallen en dan man hoefde dan ook niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft na de brand nog één of meerdere vogels in een kooi in veiligheid weten te brengen.

Plaats delict gemaakt na brand
De politie heeft na de brand een plaats delict gemaakt nabij de woning. Dit omdat de oorzaak van de brand niet bekend was in combinatie met diverse verklaringen. Kort nadat de brand uitbrak zouden buurtbewoners iemand hebben horen wegrennen, dit is niet bevestigd door de politie. De Forensische Opsporing van de politie kwam ter plekke om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.

Getuigen gezocht
Heeft u in de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 04:00 uur en 04:15 uur, iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Hylkemaheerd in Groningen. Of heeft u informatie of camerabeelden die mogelijk van belang kunnen zijn voor het onderzoek?

Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.