Boeren protesteren bij provinciehuis tegen stikstofbeleid

Groningen – Vijf boeren zijn dinsdagmiddag met tractoren de binnenstad van Groningen ingereden en hebben de voertuigen op het Martinikerkhof geparkeerd. De boeren willen bij het provinciehuis een brandbrief tegen het stikstofbeleid aanbieden.

De boeren parkeerden hun tractoren op het Martinikerkhof en rond het provinciehuis. Ook een aantal andere voertuigen (auto’s en trikes) staat rond het provinciehuis geparkeerd. Eén van de tractoren stortte een berg zand uit op het Martinikerkhof. Daarop werd een bord geplaatst met de tekst: “Dit is de enige grond die jullie krijgen van ons” Zegt Oogtv.nl.

De provincie, de politie en de gemeente hebben vooraf afspraken gemaakt over het protest, zo stelt woordvoerder Hans Coenraads namens de gemeente. Het moest gaan om ‘kleinschalig en georganiseerd protest’.

De boeren willen rond het middaguur een brandbrief aanbieden bij het provinciehuis, waarin ze hun onvrede kenbaar maken over het voorgenomen stikstofbeleid van de Rijksoverheid. De boeren hebben gekozen om bij het provinciehuis te protesteren, omdat deze regionale overheid de maatregelen moeten gaan uitvoeren.

 

Update: De Gemeente en Provincie hebben goede afspraken gemaakt met de  vijf boeren. Er werd een petitie aangeboden aan de gedeputeerde. Meldt Hans Coenraads aan 112Groningen en 112Haren.