Het lijkt steeds vaker in het nieuws te komen, verdrinkingen

Groningen – Volgens onderzoek van het CBS (CBS, 2017) en Het Parool (KOOPS, 2017) is gebleken dat er in Nederland gemiddeld 12 meldingen per maand gemaakt worden van een drenkeling, daarvan verdrinken er zo’n tachtig per jaar.

Erg schokkend, zo vonden vier studenten van de minor Eventmanagement Hanzehogeschool Groningen. Daarom organiseren Maike Janssen, Daniel Lepan, Marnik Nieborg en Ilse Lageveen ‘Clinic Red de Drenkeling!’.

 

De clinic zal op zondag 24 juni, van 13:00 tot 18:00, in het buitenzwembad van Hoogkerk plaats gaan vinden. Met behulp van de Groninger Reddingsbrigade willen de studenten aandacht vragen voor de gevaren van (open) wateren. De deelnemers krijgen onder andere workshops over vervoersgrepen en reanimatie, en kunnen meedoen aan verscheidene, uitdagende wateractiviteiten.

 

De online kaartverkoop is al volop aan de gang! De kaartjes bedragen vijf euro en kunnen gekocht worden op www.obstacleswim.nl. Iedereen van 16 jaar of ouder, is van harte welkom om deel te nemen aan Clinic Red de Drenkeling. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar Stichting Zwembad Hoogkerk en de Groninger Reddingsbrigade.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*