Gerechtsgebouwen voorlopig tot 6 april gesloten

Oogtv.nl (Bron) & OM
Groningen/ Haren – Het gerechtsgebouw in Groningen blijft tot 6 april gesloten vanwege het coronavirus. Dat heeft minister Sander Dekker (VVD) van Rechtsbescherming zondagavond besloten. Zegt Oogtv.nl.

Door het kabinet werden zondagmiddag nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. “De Rechtspraak heeft, in overleg met het Openbaar Ministerie, de advocatuur en het Ministerie van Justitie en Veiligheid, besloten de gerechtsgebouwen te sluiten”, zegt Dekker. “Dit betekent dat zittingen geen doorgang zullen vinden met ingang van dinsdag 17 maart middernacht tot 6 april aanstaande.” Een uitzondering maakt Dekker voor zaken waarvoor een dringende noodzaak is.

 

De minister realiseert zich dat het niet door laten gaan van zittingen grote impact heeft. “Er zijn veel situaties denkbaar waarin rechtspraak door moet gaan en de behandeling van zaken geen uitstel kan duiden. Dit zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet uitgesteld kan worden omdat de zaak raakt aan de rechten van verdachten of rechtzoekenden. Waar voortgang van urgente zaken noodzakelijk is, zal de rechtspraak passende maatregelen nemen.”

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*