Ballonvaarder in problemen boven het Paterswoldsemeer

Haren – Onder het toeziend oog van helicopterpiloten van de politie is woensdagavond rond 20.30 uur een luchtballon nogal ongelukkig geland op een weiland achter landgoed Lemferdinge nabij Friescheveen Haren. Getuigen melden dat de ballon tollend boven het meer vloog en dat men wanhopige stoten vuur in de ballon stuwde om hoogte te houden. Zegt Harendekrant.nl.

De stuurloze ballon werd opgemerkt door passanten, die de politie belden. Die ging niet alleen met auto’s naar de regio, maar ook werd een politiehelicopter de lucht in gestuurd. Deze hoefde niet in directe actie te komen. Eenmaal op de grond werden de ballonvaarders ‘veilig opgevangen’ door politie. Er lijken geen gewonden te zijn gevallen.

 

Update: Een luchtballon was boven het Hoornsemeer toen de piloot op een gegeven moment een gat in de ballon ontdekte”, zegt Oogtv.nl “Hierdoor werkten de draaikleppen niet meer volledig, waardoor de ballon niet meer goed te besturen viel. Daarop is er contact gezocht met de luchtverkeersleiding van Eelde en is er een noodlanding ingezet. De ballon kwam terecht in een weiland nabij de Oosterland ten oosten van Paterswolde.”