Verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen in Groningen

112Groningen.nl & Gemeente Groningen

Groningen – De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.

Om herhaling te voorkomen, geldt vanaf vandaag, 6 juli 2020, tot en met maandag, 13 juli 2020, 07:00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen.

Het doel hiervan is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren.

Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom) en is op de website van de Gemeente Groningen te lezen. De politie is belast met de handhaving van dit verbod.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*