Veel mensen op Grote Markt voor vredesdemonstratie Oekraïne: Go home and stop the war Putin

Groningen – De vredesdemonstratie voor Oekraïne op de Grote Markt in Groningen heeft zondagmiddag veel mensen op de been gebracht. Volgens de gemeente Groningen gaat het om zeker 2.000 demonstranten.

De demonstratie begon om 14.00 uur. Aanvankelijk zou de bijeenkomst bij het Academiegebouw worden gehouden maar omdat de organisatie al snel geluiden ontving over veel belangstelling werd het verplaatst naar de Grote Markt. Rond 13.45 uur stroomde de Grote Markt vol. Veel mensen dragen Oekraïense vlaggen bij zich. Ook zijn er spandoeken en borden te zien met daarop teksten als ‘Go home and stop the war Putin’. Op de Grote Markt worden diverse toespraken gehouden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen is het druk in de stad. “Onze schatting is dat er op dit moment rond de 2.000 demonstranten in de stad zijn.

Aanleiding voor de demonstratie is de oorlog in Oekraïne. In de nacht van woensdag op donderdag trokken Russische troepen op verschillende plekken de grens met Oekraïne over en vielen militaire doelen aan. Vele duizenden Oekraïners zijn op de vlucht geslagen.