Vaardigheidstoets 112 1e ronde gewestelijk, en opening kazerne

Michael Huising 112Groningen

Uithuizen – Een Open dag, en de officiële opening van de kazerne en de vaardigheidstoets 112, 1e ronde gewestelijk, deze waren zaterdag in Uithuizen.

Van 10.00 -17.00 uur stonden de deuren van de kazerne open voor het publiek om een kijkje te komen nemen. Eind 2020 is de brandweer van Uithuizen naar het nieuwe onderkomen verhuisd. Maar door de Coronapandemie was er tot op heden nog geen mogelijkheid geweest om de kazerne officieel te openen.

Zaterdag was het dan zover. Na lovende woorden van Teamleider brandweerzorg Noord-West Martijn Wevers en Burgemeester van Het Hogeland Henk Jan Bolding ging men over tot de opening. Oud Burgemeester Marijke van Beek drukte samen met de huidige Burgemeester op de knop waarmee de opening een feit was.

ABWC Groningen

Ook werd de vaardigheidstoets (112) 1e ronde gewestelijk gespeeld in Uithuizen. Tien ploegen streden om een plek in de 2e ronde gewestelijk op 4 juni a.s. in De Rijp (Noord Holland).

Scenario : Verkeersongeval met mogelijk een beknelling. Nadat de personen uit het voertuig zijn klinkt er een knal (stofexplosie) uit het pand van een bouwbedrijf. Hierdoor ontstaat brand in de afzuiging. Een timmerman komt naar buiten gerent met de melding dat er een ontploffing is geweest. Door de explosie is een voertuig van de krik gevallen die in de werkplaats staat en hieronder ligt een slachtoffer bekneld.

De uitslag:

1. Ureterp

2. Bellingwolde

3. Workum

4. Smilde

5. Groningen

6. Heerenveen

7. Eelde

8. Hoogezand

9. Wommels

10. Franeker

 

Zie ook Open dag