Storm raast over Groningen; veel stormschades in de Gemeente Haren

Haren – Het KNMI kondigde voor woensdagochtend en het begin van de middag code oranje af. Een najaarsstorm welke in het noorden van land voor veel overlast heeft gezorgd ging gepaard met zeer zware windstoten en harde regenval.

In de hele provincie Groningen hadden de hulpverleningsdiensten hun handen vol aan omgevallen bomen, loshangende takken, gaslekkage’s door ontwortelde bomen en andere gevaarlijke situaties. Ook in de gemeente Haren kwamen veel meldingen van omgevallen bomen. Mede oorzaak is omdat veel bomen nog in het blad zitten waardoor de wind er meer grip op heeft.

Aan de Rummerinkhof vielen drie bomen om, één boom viel op een bijgebouw de andere kwam terecht op het huis. Bij de vijver aan de Zwanenbloemweg viel een boom in het water en een omgewaaide boom blokkeerde de parallelweg van de Dr E.H. Ebelsweg. Verder viel op de Dr E.H. Ebelsweg nabij de Cantersveen een boom in de berm. Ook aan de Appelbergenweg in Onnen moest de gemeente in actie komen voor meerdere omgevallen bomen. Deze zijn op vakkundige wijze in stukken gezaagd.

De brandweer werd om 13:06 uur opgeroepen voor een stormschade aan de Etmat, hier was een grote tak over het  trottoir gevallen. In samenwerking met de gemeente is ook deze verwijderd.

 

Foto’s: Frank Bakker, 112haren.nl & Ingezonden Pim van der Ploeg

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*