Regio: Open dag bij KNRM stations (Video)

Lauwersoog – Zaterdag 11 mei hield de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de diverse reddingstations.

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. In Lauwersoog was ook De Dag van de Garnaal zaterdag. Daardoor was het extra druk in de haven.

 

Ook op het Veiligheidsplein, de Politie te water, brandweer Zoutkamp, de KNRM Lifeguards en DRTC Maritiem Trainingscentrum Grongen was veel te zien.

 

Op deze dag bedankt de KNRM hun vrijwilligers van de KNRM Lauwersoog de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

 

Het is voor de KNRM Lauwersoog de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met één van de reddingboten. Zie de video hieronder.

 

Tijdens de dag was er ook nog een echte uitruk voor `man over boord`, zie andere item op deze site.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*