Regio: Man raakt met fiets te water op fietspad tussen Groningen & Waterhuizen

Groningen – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een melding van een persoon te water langs de Winschoterweg in Groningen.

Rond tien over vier kwam de melding bij de meldkamer binnen. De hulpdiensten rukten onder andere uit met diverse ‘eerste-lijns eenheden’, een duikteam en een trauma-team. Omdat de exacte locatie van het incident niet bekend was, moesten de hulpdiensten langere tijd zoeken. Eenmaal ter plekke bleek een man met zijn fiets in een diepe sloot te zijn belandt. De man was vanaf de weg niet zichtbaar vanwege het hoge talud en het riet.

Duikers van de brandweer zijn direct het water in gegaan om de man te redden. Met behulp van een brandslang kon de persoon het hoge talud opgetrokken worden. Het ambulancepersoneel heeft zich vervolgens over de gewonde man ontfermd. De man is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Waardoor de man te water is geraakt is niet bekend, ook is niet bekend hoelang de man al in het water lag voordat hij werd gevonden. De fiets werd door de politie meegenomen.

Een woordvoerder van de politie meldt zaterdagochtend dat het gaat om een 36-jarige man uit Haren. De man zou onder invloed zijn geweest van alcohol.