Regio: 35 reddingsboten korte tijd vast voor kapotte sluis

Persbericht Reddingsbrigade & Michale Huising 112Gr.
Borgercompagnie – De tiende editie van Serious Rescue is begonnen. Zaterdag 21 december om 8.30 uur vertrok in Veendam een indrukwekkende vloot vaartuigen van reddingsbrigades die zijn aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland.
Rond 10:30 uur was er een storing bij de sluis van Borgercompagnie,deze werd snel verholpen door een monteur.
In totaal 320 lifeguards en lifesavers leggen met 35 reddingsboten een geldwervingsroute af ter ondersteuning van Serious Request. Met die 3FM-actie wordt ditmaal via The Lifeline een bedrag bijeengebracht voor het Rode Kruis om hulp te bieden aan slachtoffers van mensenhandel.
De Oranje Lifeline van Reddingsbrigade Nederland beslaat drie dagen. Morgen wordt gevaren van het Zuidlaardermeer via Waterhuizen en Zuidbroek naar Winschoten. Zondag 22 december eindigt de tweede etappe in Appingedam. Het laatste gedeelte wordt maandag 23 december afgelegd, met als eindbestemming Groningen. De verwachte aankomsttijd bij Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze is 14.00 uur. Van die locatie worden de laatste meters naar de studio van 3FM op de Ossenmark te voet afgelegd. Onderweg doen alle 320 lifeguards en lifesavers op de Westerkade de fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ van CoMensha aan om daadwerkelijk stil te staan bij het centrale actiethema. CoMensha is hét landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel.
Reddingsbrigades
Aan deze jubileumeditie van Serious Rescue nemen reddingsbrigades deel die een thuisbasis hebben in: Almere, Alphen aan den Rijn, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Drachten, Emmeloord, Groningen, Hasselt, Houten, Leeuwarden, Leiderdorp, Lelystad, Maastricht, Noordwijk, Nijeveen, Ouddorp, Roermond, Rotterdam, Sluis, Stede Broec, Uden, Utrecht, Venlo, Vinkeveen, Waddinxveen, Westerschouwen, Zandvoort, Zwolle.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*