Personenauto volledig uitgebrand bij verkeersongeval met ambulance

Groningen – Zaterdagavond is een personenauto volledig uitgebrand nadat deze betrokken raakte bij een verkeersongeval met een ambulance.

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks twintig over zes op de kruising van de Rigaweg met de Winschoterweg in de stad Groningen. Door een nog onbekende oorzaak kwamen een personenauto en een ambulance met elkaar in botsing. Na het ongeval vloog de personenauto in de brand.

Bij aankomst van de brandweer stond de personenauto al volledig in lichterlaaie. Volgens een getuige kwamen er metershoge vlammen van de auto af. Na de aanrijding kwam de ambulance tot stilstand tegen een paal. Het is niet bekend of de ambulance onderweg was naar een spoed-melding.

De betrokkenen zijn door medewerkers van de ambulancedienst gecontroleerd op eventuele verwondingen. Gelukkig bleek niemand gewond te zijn geraakt door de botsing. Door de botsing raakten beide voertuog zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

De Forensische Opsporing Verkeer (FO-V) kwam ter plekke om uitvoerig onderzoek te doen naar de precieze toedracht van het verkeersongeval. De desbetreffende kruising werd in verband met het ongeval en het onderzoek volledig afgesloten voor alle verkeer.