Op 8 december is het zover: de allereerste Nationale Fietslichtteldag !

Bron: VVN.nl

Regio – Op 8 december aanstaande is het zover: de allereerste Nationale Fietslichtteldag Op deze dag tellen we samen de wel/niet werkende fietsverlichting van fietsers door het hele land. Tel je mee?

Fiets je met fietsverlichting aan, dan verklein je de kans op kleerscheuren. Je valt dan namelijk meer op in het donker en ook zie jij de weg voor je een stuk beter.

Met de fietslichttellen-app organiseer je makkelijk en snel een fietslichttellen-actie op een drukke doorgaande fietsroute bij jou in de buurt. Zo breng jij in kaart hoe het daar met de fietsverlichting gesteld is.

Hieronder lees je meer over de fietslichttellen-app, kun je direct de app gebruiken en vind je een handige handleiding voor jou als organisator of als vrijwilliger.

Hoe werkt de fietslichttellen-app?

Wil jij bij jou in de buurt in kaart brengen hoe het met de fietsverlichting gesteld is en organiseer jij een telactie bij een school, sportvereniging of een andere drukbezochte locatie in jouw wijk? Maak met behulp van de handleiding ‘aanmaken account fietstellen’ eenvoudig een account aan op de fietslichttellen-app. De in jouw account verkregen link deel je vervolgens met jouw vrijwilligers.

Ben jij vrijwilliger en heb je via de organisator van de fietslichttelactie een link ontvangen? Lees in de handleiding ‘gebruik fietstlichttellen-app’ hoe jij gemakkelijk kunt meetellen met gebruik van de app.