‘Mobiele bandieten’ lijken veroorzakers inbraakreeks in Haren en Glimmen

Glimmen – Bij de A28 de weg af bij Glimmen, via de Rijksstraatweg richting Haren rijden en kijken of de verlichting vlak na de inval van de duisternis aan is. Zo gaan de inbrekers die de Groninger dorpen de afgelopen maanden in toenemende mate aandoen te werk.

Dat laat wijkagent Marco Glasbeek dinsdagochtend weten aan Haren de Krant.

‘Mobiel banditisme’ lijkt de modus operandi te zijn van de inbrekers die de dorpen de afgelopen maanden veelvuldig aandeden. Vrijstaande huizen langs de Rijksstraatweg en de zijwegen lijken veelal het doelwit. De bandieten komen direct van de snelweg en kijken langs de straat of er licht brandt in de woning. Als dat aan het begin van de avond niet zo is, dan is er vrijwel nooit iemand thuis. Vervolgens slaan de inbrekers (die vaak uit oostbloklanden komen) toe.

In de afgelopen drie maanden registreerde de politie twintig inbraken en pogingen tot inbraak in Glimmen en Haren. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger, omdat niet alle gepoogde inbraken worden aangegeven. Zaterdag zouden opnieuw twee huizen aan de Rijksstraatweg het doelwit zijn geweest, één in Glimmen en één in Haren.