Maandag gaat de politie met 66 km/u over de A28

Groningen/ Haren – Politieagenten gaan maandagochtend actie voeren voor een beter pensioen. Met politievoertuigen gaan ze met 66 kilometer per uur over de A28 naar Hoogeveen. Meldt Oogtv

De actie begint rond 07.00 uur als agenten zich verzamelen bij het politiebureau aan de Schweitzerlaan. Vanaf daar rijden ze naar Hoogeveen waar de agenten worden afgelost door collega’s van andere korpsen. Op deze manier ontstaat een estafetteactie die maandagmiddag in Den Haag moet eindigen.

 

De agenten hebben voor 66 kilometer per uur gekozen omdat die snelheid voor de pensioenleeftijd staat die ze willen behouden. Maandag wordt er niet alleen bij de politie actie gevoerd. Machinisten en conducteurs van de NS gaan maandag 66 minuten lang het werk neerleggen waardoor vanaf 07.06 uur de eerste treinen gaan rijden. Ook in andere sectoren zal actie gevoerd gaan worden. Rijkswaterstaat waarschuwde vrijdag al voor een rommelige ochtendspits waarbij weggebruikers het advies krijgen om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Oogtv.nl (Bron)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*