Laatste fase ‘Operatie Julianaplein’ begint vanavond; komend weekend grote drukte verwacht

DCIM100MEDIADJI_0163.JPG

Groningen / Haren – De laatste fase van Operatie Julianaplein (fase 6) begint vrijdagavond en gaat het hele weekend duren. Het einde van de ‘megaklus’ gaat hoogstwaarschijnlijk voor veel verkeershinder zorgen, omdat het hele tijdelijke Julianaplein tijdens deze fase dicht.

De afsluiting is nodig om alle aansluitingen op het tijdelijke verkeersknooppunt gereed te maken, zodat maandagochtend om 06.00 uur het gehele knooppunt weer open kan. Tegelijkertijd gaat ook de zuidelijke ringweg weer open.

Het verkeer van en naar de Stad wordt vooral omgeleid via andere wegen in de provincie. Zo wordt het verkeer tussen Assen en Drachten via de N372 en N386 geleid en wordt verkeer tussen Assen en Hoogezand omgeleid via de A7 en de N33. Verkeer tussen Hoogezand en Drachten moeten een rondje ringwegen maken (via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg). Dat geldt ook voor verkeer wat zich binnen de Stad wil verplaatsen.

Net als tijdens de rest van Operatie Julianaplein raadt Groningen Bereikbaar reizigers aan om de auto te laten staan en de fiets of het OV te pakken. Mensen die absoluut met de auto moeten of willen, wordt geadviseerd gebruikt te maken van een P+R. Komende maandagochtend om 06.00 uur moet het tijdelijke Julianaplein klaar zijn voor gebruik.

Niet alleen Julianaplein is dicht

Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot maandag 9 mei 6.00 uur is ook de zuidelijke ringweg dicht tussen Euvelgunne en het Julianaplein, vanaf afrit 36 (Groningen-West) van Drachten richting het Julianaplein en de oprit naar de A28 bij Groningen-Zuid in de richting van het Julianaplein.

Vrijdagnacht is de A28 dicht tussen Groningen-Zuid en Julianaplein en ook de Brailleweg is afgesloten. Zaterdag en zondag is de afrit van de A28 naar het centrum dicht. In de nacht van zondag op maandag is de A28 afgesloten tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein, samen met de Brailleweg, de oprit naar de Europaweg en de oprit naar de Kieler Bocht.