Intercity en personenauto botsen op spoorwegovergang: man (20) overleden (Video)

112Groningen
Glimmen – Op het traject Groningen – Assen, ter hoogte van de overweg bij de Oude schoolweg in Glimmen, heeft zondagavond een spoorongeval plaatsgevonden.
Door nog onbekende oorzaak kwamen een intercity trein en een personenauto met elkaar in botsing op de bewaakte spoorwegovergang.
Voor hulpverlening werden drie brandweerwagens, meerdere ambulances, de politie en een traumahelikopter opgeroepen. De hulpdiensten kregen even na zes uur de 112-melding binnen en troffen op de plaats van het ongeluk een zwaar beschadigde personenauto aan.
Update 18:45 uur @polgroningen: 
Rond 18:00 uur heeft er een ernstige aanrijding plaatsgevonden nabij Glimmen, op de spoorwegovergang nabij de Oude Schoolweg. Het gaat hier om een aanrijding tussen een auto en een trein. 1 persoon raakte hierbij zeer ernstig gewond.
De hulpdiensten, waaronder politie, brandweer, ambulance en het MMT zijn op de plaats van het ongeval aanwezig. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt gestart. Meer informatie is er op dit moment niet bekend. 

Update 21:10 uur @polgroningen:
Bij het ongeval tussen een auto en een trein nabij Glimmen is een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen om het leven gekomen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt. Meer informatie is er op dit moment niet bekend.