Harens Lyceum geëvacueerd. Persoon loopt met nep vuurwapen en is aangehouden (update)

Haren – Het Harens Lyceum aan de Kerklaan in Haren is vrijdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een man met een wapen in de school.

Bij de politie was een melding binnengekomen van een verdachte situatie, meldt een woordvoerder van de politie. Hierop zijn meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse gestuurd. Direct na de melding is een groot gedeelte van de middelbare school ontruimd.

Op beelden die rond gaan op sociale media is te zien dat een man in de school rond zwaait met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Politieagenten hebben vervolgens het gebouw doorzocht en hebben de man hier aangetroffen. Op beelden is goed te zien dat politieagenten in kogelwerende met getrokken vuurwapens de man aanhouden in het gebouw.

Volgens de politie zou het gaan om een nepvuurwapen waarmee de man zichtbaar rond liep door de school. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord. Of het hierbij om een leerling gaat is momenteel niet bekend.

Rond kwart voor één konden de leerlingen weer terugkeren naar hun leslokaal. De school gaat met de leerlingen in gesprek over het incident. Het is niet bekend waarom de man het schoolgebouw binnendrong met een nepvuurwapen, dit wordt uiteraard door de politie onderzocht.

 

Update: De school laat in een mail aan de ouders/ verzorgers van de leerlingen weten dat het zou gaan om een verstandelijk beperkt persoon welke is aangehouden. De politie doet hier momenteel geen uitspraak over. De lessen gaan vandaag voorlopig nog gewoon door meldt de school in een mail.