Grote alcoholcontrole in de stad Groningen

Groningen – De politie heeft zaterdagavond- en nacht een grote alcoholcontrole gehouden in de stad Groningen.

Vanaf 18:00 uur hielden politieagenten bestuurders van de weg om vervolgens een blaastest te ondergaan. Aan het begin van de avond stond men gepositioneerd op de Hereweg ter hoogte van de Van Mesdagkliniek en later op de avond ter hoogte van de Zuiderbegraafplaats. Ook stond men op de Aweg in de stad Groningen.

Ruim achthonderd blaastesten
Over de gehele avond en nacht werden 867 blaastesten afgenomen. Bij de meeste personen die moesten blazen was alles dik in orde. Bij 10 bestuurders bleek dat ze hadden gedronken. Daarbij zaten vijf personen zover boven de grens dat ze een proces-verbaal kregen. Van drie personen werd het rijbewijs ingevorderd op basis van een te hoog alcoholpromillage.

Bij de alcoholcontrole werd ook steekproefsgewijze gecontroleerd op drugsgebruik bij bestuurders. Niemand hiervan bleek gebruikt te hebben.

Er werden door de politie ook diverse processen-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende feiten. Waaronder:
• 3x niet tonen van het rijbewijs
• 1x rijden zonder rijbewijs
• 5x rijden in een geslotenverklaring
• 3x telefoon gebruiken als bestuurder
• 1x te donkere ramen
• 1x door roodlicht rijden
• 2x rijden met kapotte verlichting

Korte achtervolging
Bij de controle op de Aweg in de stad probeerde de bestuurder van een motorscooter de controle te omzeilen. De bestuurder ging er voor de politie vandoor. Na een achtervolging wisten politieagenten de bestuurder aan te houden. De bestuurder ging hierbij onderuit en kon na de val worden ingerekend.

De bestuurder van de motorscooter bleek geen rijbewijs te hebben, meldt de politie. Tegen de man werd een proces verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken.