Groninger aangehouden als verdachte voorbereiden van een terroristisch misdrijf

Groningen – De politie heeft anderhalve week geleden in De Lutte (bij Oldenzaal) een 48-jarige stad- Groninger man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Dat meldt het Openbaar Ministerie.


De man bleek ook in het bezit van een vuurwapen met munitie. Het onderzoek naar de man begon op 15 februari met informatie van de AIVD. Volgens de inlichtingendienst zou hij ook de ideologie van IS aanhangen en deze terroristische organisatie ondersteunen.

 

Bij doorzoekingen in De Lutte en op het vaste woonadres van de man in Groningen is beslag gelegd op onder meer mobiele telefoons en een laptop. In de woning trof de politie in de meterkast een kinderrugzak aan met daarin een pistool, een gevulde patroonhouder en een doos met losse munitie. Ook is beslag gelegd op documenten waarin de gewapende strijd tegen de ongelovigen wordt verheerlijkt.

 

Na zijn aanhouding is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd met 90 dagen. De verdachte zwijgt tegenover de politie.

 

 

Meer op Rtl Nieuws

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*