GGD bevestigt vijftien nieuwe besmettingen met coronavirus & 1 dode

GGD Groningen bron
Groningen – In de provincie Groningen zijn sinds woensdagmiddag 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd, zo meldt de GGD donderdagmiddag. Meldt Oogtv


Met de 15 nieuwe gevallen komt het totale aantal besmettingen in de provincie op 119 patiënten. Verder bevestigt de GGD dat één patiënt in de provincie aan het virus is overleden. Het aantal bevestigde ziektegevallen komt niet geheel overeen met de cijfers die het RIVM eerder op de donderdag naar buiten bracht. Daaruit blijkt namelijk dat het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente Groningen alleen al uitkomt op 18.

 

Sinds woensdag zijn er in heel Nederland 78 mensen gemeld die zijn overleden aan COVID-19. Er zijn 1.019 mensen positief getest. Hiermee komt het totaal op 7.431 positieve gevallen, waarvan 2.151 patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: staat op 434.

 

1 dode

OOGTV meldt:

 

Voor het eerst is een coronapatiënt overleden op de Intensive Care van het UMCG.

Of het om een patiënt gaat uit één van de drie Noordelijke Provincies of om een patiënt uit Noord-Brabant, is niet duidelijk. Hier doet het ziekenhuis, omwille van persoongegevensbescherming,  geen uitspraak over .

Er zijn 35 patiënten met corona-besmetting opgenomen in het UMCG. 17 van hen liggen op de Intensive Care. De anderen liggen op de speciaal daarvoor vrijgemaakte verpleegafdeling. Het totaal aantal medewerkers dat besmet is met het coronavirus is nu 69.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*