Doorrijden na ongeluk op Helperzoom kost Harenaar 500 euro

Groningen – De rechtbank heeft een 75-jarige man uit Haren veroordeeld tot het betalen van een geldboete van vijfhonderd euro, omdat hij in november 2019 doorreed na een aanrijding met een voetgangster op een zebrapad aan de Helperzoom.

Volgens RTV Noord zag de man het slachtoffer niet, omdat zijn autoruiten beslagen waren. Pas toen de man bij een verkeerslicht moest stoppen, werd hij door een voorbijganger geattendeerd op het ongeluk. Toen de man terug wilde rijden, verdwaalde hij in een woonwijk en reed vervolgens terug naar huis. Later meldde hij zich alsnog bij de politie.

Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw, is volgens haar vader nog steeds niet volledig hersteld na het ongeluk. De Officier van Justitie neemt het de man dan ook bijzonder kwalijk dat hij toch is gaan rijden zonder goed te kunnen zien en eiste daarom een boete van duizend euro. Dit bedrag werd door de rechter gehalveerd, omdat de man zich toch zelf gemeld heeft en zijn rijbewijs en auto heeft ingeruild voor een scootmobiel. Aldus Oogtv.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*