Deze twee mannen gooiden molotovcocktail door ruit van Sikkom-journalist

Groningen – De politie heeft donderdagmiddag beelden vrijgegeven van de twee mannen die, in de nacht van woensdag op donderdag, een molotovcocktail door een ruit van Sikkom-journalist Willem Groeneveld hebben gegooid.

De forensische opsporingsdienst van de politie heeft onderzoek gedaan rond de woning van Groeneveld. Daarbij zijn camerabeelden veiliggesteld, die donderdagmiddag werden gedeeld via de mediakanalen van de politie. Op deze beelden zijn de verdachten duidelijk te zien.

Het signalement van de twee verdachten luidt als volgt:
De eerste verdachte is een witte man tussen de 25 en 40 jaar. De man had een normaal postuur, droeg een mondkapje en had een stoppelbaardje. Verder was de man getooid in een donkerkleurige jas met capuchon en handschoenen.

De tweede verdachte is eveneens een witte man tussen de 25 en 40 jaar. Deze man had een stevig postuur en droeg vermoedelijk een blauwe trui met witte tekst: ’07’ en ‘Superdry’ erop. Ook deze man droeg handschoenen en was daarnaast getooid in een zonnebril en een zwarte bivakmuts. Ook had deze man schoenen aan van het merk Nike.

De mannen hadden een fiets bij zich. Het gaat om een damesfiets, mogelijk elektrisch, met een rekje voorop.

Neem contact op bij tips
Als u één of meerdere van de verdachten herkent, mogelijk door de specifieke kledingstukken (de handschoenen en de blauwe Superdry-trui) of een vermoeden heeft wie de verdachten zijn, wil de politie graag met u in contact komen. “Deel uw informatie met ons!”, zo schrijft de politie. “Het gaat om duidelijke camerabeelden en dus moeten er mensen zijn die één of beide verdachten herkennen.”

Wilt u uw informatie liever anoniem met de politie delen? Ook dat kan, via het meldingsformulier van M of via 0800-7000.

Molotovcocktail in woning
De journalist en zijn partner wisten zelf het vuur te blussen. De politie was donderdag bezig met een uitgebreid onderzoek rond de woning van Groeneveld. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

De aanslag op Groeneveld zorgde voor veel reacties, zowel uit de regio als de rest van het land. Groeneveld zelf liet donderdag weten bijgekomen te zijn van de eerste schrik, na de ‘laffe aanslag’ op zijn woning.