Deel Haren zonder stroom na brand electrakast, storing verholpen (Video)

Haren – Aan de Oosterweg in Haren is maandagmiddag brand ontstaan in een elektriciteitskast. Daardoor zit een nog onbekend aantal huishoudens in het dorp zonder stroom.

De brandweer en netbeheerder Enexis kwamen ter plaatse om de brandhaard onder controle te krijgen en de oorzaak op te sporen. Om rustig te kunnen werken, werd de Oosterweg afgezet ter hoogte van de brandende stroomkast.

De brand leek in eerste instantie beperkt te blijven tot binnenin de elektriciteitskast. Enige tijd later sloegen de vlammen alsnog uit de kast. Daarop besloot de brandweer meteen over te gaan tot het koelen van een naastgelegen woning en de bijbehorende bossage, om te voorkomen dat de brand zou overslaan. Meteen blussen was niet mogelijk, omdat er nog stroom op het kastje stond. Pas als Enexis de stroom heeft afgesloten van de kast, kan de brandweer de blusslangen aanzetten.

Tientallen huishoudens (zo’n 28 postcodes) in de omgeving zaten enige tijd zonder stroom door het euvel in de elektriciteitskast. Enexis verwacht dat het euvel voor 16.15 uur verholpen zal zijn. Aldus Oogtv.

 

Update: De storing is verholpen.