Brisantgranaat gevonden door magneetvisser in Haren (Video)

Patrick Wind- 112Groningen.nl

Haren – Zondagmiddag werd er door een magneetvisser een projectiel gevonden in het water nabij café Friescheveen aan de Meerweg in Haren.

De magneetvisser had een projectiel uit de Tweede wereldoorlog aan zijn magneet geslagen. Na de vondst van het voorwerp alarmeerde de magneetvisser de hulpdiensten die meteen met meerdere voertuigen ter plekke kwamen.
De omgeving van de plek werd door de politie afgezet met linten. De Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) vanuit Soesterberg kwam omstreeks kwart voor negen met spoed ter plekke.
In samenwerking met de politie werd het voorwerp dat werd gevonden geïnspecteerd. Leden van de EODD hebben het voorwerp grondig onderzocht en meegenomen voor nader onderzoek. Uit onderzoek van de EODD is gebleken dat het om een brisantgranaat uit de Tweede wereldoorlog ging. Het projectiel was ongeveer 30 tot 40 cm lang.
Later op de avond werd de brisantgranaat door de EODD tot ontploffing gebracht op het terrein aan de Sint Petersburgweg in Groningen. Deze ontploffing vond plaats omstreeks tien voor tien. Na het inspecteren van de ‘krater’ konden de EODD en de politie weer retour.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*