Brandweer Groningen start wervingscampagne beroepsmedewerkers

Groningen – Leuk die spierkracht, maar heb je ook daadkracht? Brandweer Groningen start vandaag -1maart 2023- met een wervingscampagne om nieuwe collega’s bij de beroeps aan te trekken.

Vanwege natuurlijk verloop is het nodig om de beroepsploegen op sterkte te houden.

Op dit moment hebben we ongeveer 90 beroepsmedewerkers in de stad Groningen. Zij werkenin 24-uursdiensten, in 3 ploegen, op 2 kazernes in de stad Groningen (Sontweg en Vinkhuizen).
Door natuurlijk verloop stoppen collega’s uit de beroepsploegen, daarom zoekt Brandweer Groningen nu nieuwe mensen.

Kom jij werken als beroeps bij Brandweer Groningen?

Wij zoeken enthousiaste vrouwen en mannen die willen werken aan de veiligheid in Groningen.Die samen willen werken in een hecht team. Teamplayers met passie voor het vak die altijd
blijven leren om beter te worden in haar/zijn werk. Het is belangrijk dat je goed kan zwemmen,omdat de mensen die nieuw binnenkomen opgeleid worden tot duiker. Om brandweervrouw/ -man te worden volg je eerst interne opleidingen tot manschap en brandweerduiker bij Brandweer Groningen.


Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.brandweer050.nl. De campagne loopt tot eind maart. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden. Zij schrijven zich eerst in voor een kennismakingsbijeenkomst, die de start is van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat uit verschillende onderdelen, zoals gesprekken, fysieke testen, een outdoor-programma en keuringen. Per 1 september komen de nieuwe collega’s in dienst bij Brandweer Groningen en ze starten dan ook met de interne opleidingen.