Boerenacties van start bij opritten (Video)

Groningen/ Haren – De acties van de boeren zijn maandag om 12:30 uur begonnen. Bij het Julianaplein kwamen een aantal boeren en bij de A7 Leek staan ook tientallen trekkers.

Oogtv.nl meldt: Een groep boeren protesteren met hun trekkers bij het Julianaplein. De trekkers staan aan de kant van de weg en hinderen daarmee het verkeer niet.

 

Aanleiding voor de protesten zijn de gesprekken die gevoerd worden met minister Schouten van Landbouw. Vandaar dat er werd opgeroepen door de Farmers Defence Force om met trekkers langs opritten van de snelwegen in heel het land te gaan staan.

 

Daarbij is het niet de bedoeling om de weg te blokkeren, maar de vluchtstroken te bezetten. Ook bij het Julianaplein wordt de weg niet geblokkeerd en lijkt het verkeer weinig hinder van de acties de ondervinden.

 

Eigen info:

 

Bij Hoogkerk staan ook boeren opgesteld. Bij Winschoten zag onze correspondent 1 boer bij de rotonde, even later stonden bij de oprit Winschoten ri Groningen ook zo`n 50 boeren. Ook bij Scheemda staan een tiental boeren langs de weg. De acties duren tot 14:00 uur.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*