Bewoner(88) raakt gewond na betrappen inbreker, getuigen gezocht

Martin Nuver 112Gr. & Robin Feunekes & Oogtv tekst

Haren – Aan de Oude Borg in Haren heeft maandag aan het einde van de ochtend een inbraak plaatsgevonden in een woning waarbij de inbreker betrapt is door de bewoner. De dader is nog voortvluchtig. Meldt Oogtv

“We kregen rond 11.20 uur de melding binnen”, vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. “De bewoner kwam thuis en terwijl hij zijn woning binnenstapte ontdekte hij dat daar iemand was die daar niet hoorde te zijn. Deze inbreker probeerde er vervolgens vandoor te gaan. De bewoner is er achteraan gegaan. Wat er daarna precies gebeurd is, is nog onbekend maar de bewoner is ten val gekomen. We hebben een ambulance ter plaatse laten komen. Gezien de leeftijd van het slachtoffer en ook met wat hij meegemaakt heeft is besloten hem over te brengen naar het ziekenhuis.

De dader is nog voortvluchtig. We zijn naar deze persoon op zoek en doen in de woning onderzoek.”In de buurt zijn agenten bezig met het veiligstellen van verschillende sporen. Daarbij zijn ook medewerkers van de Forensische Opsproing, de FO, ter plaatse.” Martin Nuver van 112groningen.nl meldt dat de bewoner een oudere man is. “Ik sprak zojuist met een voorbijganger en die vertelde dat hier een oudere meneer woont. In verband met de zoekactie naar de dader is er zojuist ook een politiehond ingezet.”

Update: Heeft u iets gezien, heeft u camerabeelden of heeft u anderen informatie? Meld het dan op 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2020338243.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*