Automobilist onder invloed slaat op de vlucht voor politie in Midden-Groningen

Midden Groningen – Op vrijdag 10 september wilden politieagenten van de eenheid Midden Groningen een automobilist controleren vanwege een geschorst kenteken van het voertuig waar hij in reed.


Toen de agenten de man een stopteken gaven besloot de man deze te negeren. De automobilist ging er voor de politieagenten vandoor en overtrad daarbij diverse verkeersregels. De automobilist besloot uiteindelijk zijn voertuig achter te laten om er vervolgens te voet verder vandoor te gaan.

Helaas voor de man was de politieagent uitgerust met een betere conditie en een hogere snelheid. Van de andere kant kwamen politieagenten aangereden en zo kon de man worden ingesloten. De bestuurder van de personenauto werd door de politie aangehouden.

Tijdens de fouillering van de man troffen de agenten een groot geldbedrag en diverse harddrugs aan bij de man. Tevens bleek uit een speekseltest dat de man onder invloed van drugs was. De man is op het politiebureau ingesloten en zal worden verhoord in deze zaak.

Tegen de man zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt voor in ieder geval de gemaakte verkeersovertredingen en voor het rijden onder invloed van drugs. Het geldbedrag dat werd aangetroffen werd in beslag genomen. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.