1375 UG/L en geen rijbewijs

Groningen – Dinsdag 27 juni omstreeks 17:00 uur zag de politie tijdens de surveillance een voertuig rijden op de Gideonweg in Groningen. In verband met het slingerende rijgedrag hielden zij de bestuurder staande op de Antwerpenweg.

Bij de staandehouding viel het op dat er op de bijrijdersstoel een fles alcoholhoudende drank lag. In de bekerhouder troffen wij een glas met diezelfde inhoud. De alcoholtest toonde een G/F indicatie en daarnaast sloeg de drugstest positief uit op het gebruik van THC/Cannabis. Het rijbewijs bleek vorige week al ingevorderd in verband met het rijden onder invloed van alcohol.

Op het bureau weigerde de bestuurder medewerking te verlenen aan een bloedonderzoek. Op de ademanalyse blies de bestuurder een uitslag van 1375 UG/L, ruim 6x zoveel als toegestaan. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor: Het rijden onder invloed, het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het weigeren van een bloedonderzoek. In verband met het herhaaldelijk plegen is het voertuig in overleg met de officier van Justitie inbeslag genomen.