112GroningenDag: Stadstoezicht Gemeente Groningen 11 juni 2022 ook aanwezig

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Stadstoezicht Gemeente Groningen (Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte) zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor in deze rubriek!!

Veiligheid en leefbaarheid zijn speerpunten voor de gemeente Groningen. Stadstoezicht is verantwoordelijk voor de uitvoering van een breed scala aan toezicht- en handhavingstaken. In onze dynamische gemeente, waar omstandigheden snel veranderen, doen wij wat er nodig is om Groningen leefbaar en veilig te houden.

 

Dit betekent dat wij weten wat er speelt: van binnenstad en buitenwijken tot aan de dorpen. Onze bike boa’s manoeuvreren door de stad om overlast op te sporen en te voorkomen, de scanauto controleert automatisch of auto’s wel parkeergeld betaald hebben, wij geven voorlichting over hoe je inbraak kan voorkomen en bij grote evenementen, zoals Koningsdag, controleren wij of het evenement goed verloopt. Dit is maar een kleine greep uit de vele taken die Stadstoezicht uitvoert.

Op de 112GroningenDag zal informatie te vinden zijn over al onze werkzaamheden. Je kunt de scanauto bekijken en in gesprek gaan met onze ervaren boa’s en toezichthouders. We zien je graag bij ons langskomen op 11 juni!

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.