112GroningenDag: SOS Dolfijn ook aanwezig

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal natuurorganisatie SOS Dolfijn zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Regelmatig presenteren we bedrijven/instanties die 11 juni 2022 gaan komen in de Martiniplaza.

Stichting SOS Dolfijn is een organisatie die zich inzet voor de bescherming en het behoud van walvissen in de Noordzee. Een speciale dolfijnambulance en rescueteam staan dag en nacht paraat voor hulpverlening. Daarnaast zijn onderzoek en educatie belangrijke onderdelen van de stichting. Het Reizende Walvisziekenhuis is een educatief veldhospitaal van SOS Dolfijn waarin kinderen en volwassen meer kunnen leren over de walvisachtigen die voorkomen in de Noordzee. Via de posters, de verschillende interactieve spelonderdelen en dummy-bruinvissen ga je op ontdekking in de mysterieuze wereld van walvissen; wat eten ze, hoe groot worden ze? Maar ook de gevaren waarmee deze dieren te maken hebben zoals geluidsoverlast en vervuiling komen aan bod. Kinderen ontvangen een gratis Doe-boekje waarin vragen en opdrachten staan. Heb jij alles goed beantwoord dan ontvang je een coole SOS Dolfijn sticker. Leer hoe je een zieke aangespoelde bruinvis/dolfijn moet helpen op het strand en wordt zo dolfijnenredder. Of maak je eigen unieke button en kleurplaat. Duik mee in de wereld van de walvissen en bezoek Het Reizende Walvisziekenhuis tijdens de 112GroningenDag!

 

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.