112GroningenDag: Meldkamer Noord Nederland 11 juni 2022 ook aanwezig

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal de Meldkamer Noord Nederland zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Wij zijn de gezamenlijke 112 meldkamer van politie, veiligheidsregio/brandweer en ambulancezorg in Fryslân, Groningen en Drenthe. Onze centralisten beantwoorden alle meldingen die in Noord-Nederland via het landelijk alarmnummer 112 binnenkomen. Dat zijn er jaarlijks zo’n 475.000 voor de 1,7 miljoen mensen die in dit gebied wonen. Wij ondersteunen de hulpverleners op straat en voeren hier de regie op. Dat doen wij 24/7. Daarmee geven wij invulling aan onze missie: ‘Wij helpen helpen’.

 

11 juni zijn ze op de 112GroningenDag

Het team van de meldkamer bestaat uit ongeveer 250 medewerkers van de disciplines politie, brandweer en ambulancezorg die 24 uur per dag en zeven dagen in de week in wisselende diensten hun werk doen. Tijdens de 112Groningendag is er van elke discipline een centralist aanwezig die u een vraag kunt stellen. Bijvoorbeeld wat u moet dan als u 112 belt. Dan is het als eerste belangrijk dat uw eigen veiligheid voorop staat en u goed de aanwijzingen van de centralist opvolgt. Hij of zij helpt u om zelf belangrijke handelingen te verrichten of om de best mogelijke informatie te verzamelen om nog beter hulp te kunnen verlenen. Ook geven we u uitleg over de 112NL app. De app heeft een chatfunctie, heel handig als u niet kunt spreken of voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet machtig zijn. Ook stuurt u via de app automatisch uw locatie naar de meldkamer. Dat kan ook op andere manieren. Hoe? Kom dan langs bij onze stand en vraag het onze centralisten zelf.

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur (3 euro entree,zie poster) zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.