112GroningenDag: Het Korps Nationale Reserve (Natres) komt 11 juni ook

Groningen/ Haren  – Op zaterdag 11 juni 2022 zal Het Korps Nationale Reserve (Natres) zich presenteren tijdens de 112GroningenDag(112Haren Dag) in de MartiniPlaza. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!!

Het Korps Nationale Reserve (Natres) is een snel inzetbaar onderdeel van de koninklijke Landmacht wat grotendeels bestaat uit ongeveer 3000 reservisten, vrijwillige militairen. Zij vervullen hun militaire functie naast hun burgerbaan of studie.

 

De kerntaak van het Korps Nationale Reserve is het bewaken en beveiligen van gebieden en objecten op Nederlands grondgebied.  Met regelmaat wordt er samen gewerkt en geoefend met onder andere de Politie, Veiligheidsregio’s, Overheidsinstanties en Rijkswaterstaat.

Het Korps is in heel Nederland actief. In vrijwel alle provincies zijn kazernelocaties met Natres eenheden te vinden. Op de 112GroningenDag is het wervingsteam van het Korps Nationale Reserve aanwezig met een wervingsstand.  Als u meer wilt weten over het Korps Nationale Reserve kom dan langs en wij zullen al uw vragen beantwoorden.  Kinderen kunnen bij ons geschminkt worden of op de foto als een echte militair.

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in-en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties en geven talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en er is een een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. U bent van harte welkom!! De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor A&S Vancare en subsponsor 101BHV.nl.