UMCG biedt zaterdag 10 juni een eenmalig en uniek kijkje achter de schermen met open dag

Groningen – Ter ere van zijn 225-jarig bestaan organiseert het UMCG aanstaande zaterdag 10 juni 2023 een open dag. Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers, maar zaterdag wel: van operatiekamers en het protonencentrum tot de traumahelikopter en de laboratoria.

Tientallen afdelingen van het UMCG presenteren zich aanstaande zaterdag in de straten van het UMCG. Verschillende poliklinieken openen hun deuren.

Maar ook de ‘achterkant’ van het UMCG is te zien. Er zijn rondleidingen naar bijvoorbeeld de traumahelikopter, het oude en nieuwe Universitair Centrum Psychiatrie, het Operatief Dagbehandeling Centrum en de centrale vriezerfaciliteit.

Daarnaast is er een College Tour voor bezoekers die een carrière als operatieassistent overwegen. Zij kunnen artsen en verpleegkundigen bij het kinderhartcentrum het hemd van het lijf vragen over hun werk.

Ook kinderen zijn welkom op de open dag. Zij kunnen onder meer hun knuffel gipsen, een speurtocht doen, een gaatje leren boren bij de tandarts en infuus leren prikken bij de dokter.

Gratis drankjes tijdens warme dag; ziekenhuis roept op met fiets of ov te komen

Omdat het een zonnige en warme open dag belooft te worden, is er gratis koffie, thee en koud water voor iedereen. Daarnaast zijn er watertappunten en worden er ijsjes uitgedeeld.

Het UMCG laat weten dat iedereen welkom is, maar roept bezoekers wel op om zoveel mogelijk op de fiets of met openbaar vervoer te komen. Door de verwachte drukte zijn de parkeerplaatsen bij het ziekenhuis waarschijnlijk snel vol.

Meer informatie

Het hele programma en praktische informatie over bijvoorbeeld de bereikbaarheid is te vinden op www.umcg.nl/opendag.

Teks: OogTv.nl