Politie onderzoekt branden in Haren

Haren – De politie doet onderzoek naar de branden in Haren. Sinds 2015 tot heden zijn er meerdere branden geweest. De recherche heeft afgelopen jaren drie keer een 26-jarige vrouw uit Haren aangehouden op verdenking van brandstichting. Zij ontkent iedere betrokkenheid. Zij werd na haar aanhoudingen door Justitie in vrijheid gesteld omdat haar betrokkenheid bij de branden onvoldoende bewezen kon worden. Bij het onderzoek naar de branden richt de recherche zich niet op één specifieke verdachte. Het kan goed mogelijk zijn dat er meerdere verdachten betrokken zijn bij de branden. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Branden
Afgelopen donderdagnacht 4 mei vatte een auto vlam aan de Heesterlaan. Op donderdagavond 13 april 2017 brandde een conifeer aan de Heesterlaan. In 2015 en 2016 zijn er in dezelfde omgeving ook branden geweest. Naar aanleiding van de recente branden heeft de politie de nodige maatregelen getroffen en is het toezicht in de wijk vergroot. Ook de gemeente Haren gaat maatregelen treffen zoals het langer laten branden van de straatverlichting.

Bewonersbijeenkomst
Op 10 mei 2017 werd er op initiatief van de politie en de gemeente Haren een bewonersavond georganiseerd in buurthuis De Mellenhorst. De opkomst was groot en er werd onder andere gesproken over het onveiligheidsgevoel, het politieonderzoek en de maatregelen die door politie en gemeente worden genomen. Ook is afgesproken dat er volgende week, samen met gemeente, politie brandweer en bewoners, een wijk schouw gaat plaatsvinden.

Tips/getuigen
De politie houdt extra toezicht maar kan niet overal tegelijk zijn. Ziet u iets verdachts of vertrouwt u een bepaalde situatie niet, bel dan met de politie via 0900-8844. Bij spoed kunt u uiteraard bellen met 1 1 2.

 

Bron: Facebook politie Groningen stad & Haren & foto Google Maps

 

In de kaart zijn de branden genummerd welke overeen komen met een omschrijving die u hieronder kunt lezen.

 

Brand 1: Brom/bakfiets uitgebrand op het pleintje bij de Jasmijnhof

Brand 2: Auto volledig uitgebrand aan de Heesterlaan

Brand 3: Aan de Tussenziel stond een auto aan de voorzijde in brand

Brand 4: Poging brandstichting auto aan de Heesterlaan

Brand 5: Opnieuw poging brandstichting auto aan de Heesterlaan

Brand 6: Voorzijde van auto uitgebrand aan de Tussenziel

Brand 7: Brand in conifeer bij woning aan de Jasmijnhof

Brand 8: Brandje in bossages langs de Heesterlaan

Brand 9: Voorkant van auto verwoest door brand op parkeerhaven bij de Heesterlaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijeenkomst in buurthuis de Mellenshorst.

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*