Politie doet onderzoek naar explosie bij bedrijfspand Herestraat

politie

Groningen – Een bedrijfspand aan de Herestraat raakte in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli beschadigd door een explosie, waarna er brand ontstond. Het is nog niet bekend wat de explosie veroorzaakte.

De politie gaat uit van opzet en doen onderzoek. Ze vragen getuigen zich bij ons te melden.

Ze kregen vannacht rond 03:30 uur meerdere meldingen van een harde knal bij een pand aan de Herestraat in Groningen. Ter plaatse was er sprake van veel rookontwikkeling in het pand, maar gelukkig had de brandweer de brand snel geblust. De politie doet  onderzoek naar de explosie en de brand. Er zijn goederen aangetroffen die wijzen op brandstichting en die mogelijk te maken hebben met de explosie. Deze goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek. Het gebied is vannacht afgezet voor sporenonderzoek door Forensische Opsporing. Inmiddels is de Herestraat weer vrijgegeven.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Bent u in het bezit van camerabeelden van de Herestraat of de omgeving? Of heeft u informatie wat dit onderzoek verder kan helpen? Bel 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Anoniem melding maken is mogelijk via 0800-7000. Video