Opnieuw aanhouding in onderzoek ontvoeringszaak Glimmen

Glimmen, Groningen – De politie heeft in het onderzoek naar een ontvoering en mishandeling opnieuw een aanhouding verricht. Het gaat om 35-jarig lid van motorclub No Surrender in Groningen. Eerder werden ook al twee personen aangehouden.

Het slachtoffer, een 47-jarige man uit Groningen, belde in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan bij een willekeurige woning in Glimmen. Hij vertelde te zijn ontvoerd en in de buurt te zijn achtergelaten. De man droeg nauwelijks kleren en was mishandeld. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is een ex-lid van motorclub No Surrender. De politie onderzoekt of er een link is tussen het feit dat het slachtoffer een ex-lid van motorclub No Surrender is en de mishandeling/ontvoering.

Drie verdachten vast

Op basis van rechercheonderzoek heeft de politie donderdag 1 december opnieuw een aanhouding verricht. De 35-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en ontvoering. Bij zijn aanhouding is vanwege de gevaarzetting het aanhoudings- en ondersteuningsteam ingezet. De eerder aangehouden verdachten, een 28-jarige vrouw uit Eelde en een 26-jarige man uit Uithuizermeeden, zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Aanhoudings- en ondersteuningsteam

Aanhoudings- en ondersteuningsteams (voorheen arrestatieteam) worden ingezet als er levensbedreigende omstandigheden tegen politiemensen of anderen worden verwacht. Slimme technieken en andere middelen beperken het geweldsniveau en de daar aan verbonden risico’s. De Hoofdofficier van Justitie en de Eenheidsleiding van de politie moeten toestemming geven voor de inzet van het AOT.

Veilige samenleving

De politie werkt samen met partners aan een veilige samenleving. Heeft u informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek, schroom dan niet om contact op te nemen en help mee een veilige samenleving te creëren. Dat kan ook anoniem!

 

Bron: www.politie.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*