MCU naar zeer grote brand in Beerta (update) [video]

 

Beerta – Op de Hamletz Ulsderweg in Beerta is dinsdagmiddag rond 15:25 uur een zeer grote brand uitgebroken in een grote varkensschuur. Wegens de Opschaling naar GRIP 1 (uitleg) word de MCU (Mobiele Commando Unit) ingezet.

Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: blijfuitderook.nl/home

De brand heeft ook gevolgen voor reizigers met de trein. Tussen Winschoten en Bad Nieuweschans rijden tijdelijk  geen treinen. De verwachting is dat dit tot 17.15 uur het geval is.

Er is opgeschakeld naar zeer grote brand. Om alle eenheden van voldoende water te voorzien wordt ook het groot watertransport ingezet.

De op- en afritten van de A7 bij Beerta zijn vanwege de waterwinning niet meer bereikbaar. Rijkswaterstaat heeft beide afgesloten.

Update 1 : Op dit moment halen we de varkens uit de stallen van Hamletz. De varkens worden naast de stal opgevangen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde varkens te behandelen. Video.

Bij de brand in Beerta zijn twee schuren betrokken. Een daarvan is volledig uitgebrand. De andere schuur is deels uitgebrand. Uit de laatste schuur hebben we tientallen dieren weten te redden. Bij de brand komt nog steeds rook vrij. De rook wordt waargenomen tot Bellingwolde.

Update 2 : In Beerta is zojuist het sein brand meester gegeven. Dat betekent niet dat de brand uit is. We verwachten geen verdere uitbreiding meer. Om de ploegen van genoeg water te voorzien blijft het groot water transport liggen over het spoor. Dat gaat nog enkele uren duren. Dit meldt de brandweer op twitter.

Update 3 : Na de zeer groote brand in Beerta pakken de ploegen in, Er blijft een tankautospuit over om na te blussen.

salvage staat de bewoners bij met de schadeafhandeling en het ruimen van de dieren. Als het watertransport is opgeruimd wordt het spoor vrijgegeven. Dit meldt brandweer Groningen op twitter.

 

Foto’s / video’s : 112groningen.nl & meternieuws