Hoogwerker brandweer weer losgetrokken door bergingsbedrijven

Onnen – Een hoogwerker van brandweer Groningen is zaterdagavond vast komen te zitten op een smalle weg richting een woning aan de Felland in Onnen. De hoogwerker was samen met twee voertuigen van brandweer Haren onderweg naar een schoorsteenbrand in Onnen.

Op de smalle toegangsweg naar de woning ging het mis, de hoogwerker raakte in de berm en zakte vrijwel direct weg. Brandweer Haren die reeds ter plaatsen was heeft de schoorsteenbrand die uiteindelijk mee viel bestreden. De drie voertuigen van de brandweer kunnen pas zondagmiddag terug naar de kazerne wanneer de hoogwerker die de weg blokkeert door een bergingsbedrijf is los getrokken. Tot die tijd is een reservevoertuig van brandweer Groningen geregeld.

 

Update:  Zondag werd in alle vroegte begonnen met de voorbereidingen voor het lostrekken van de hoogwerker die zaterdagavond onderweg naar een schoorsteenbrand in Onnen vast kwam te zitten in een berm.

Vanaf de Dorpsweg in Onnen naar de plek waar de hoogwerker stond moesten rijplaten neergelegd worden zodat verschillende bergingsvoertuigen op een verantwoordelijke manier die kant op konden rijden. Na een lange voorbereiding werd omstreeks twee uur begonnen met het lostrekken van de brandweerwagen. Nadat de wagen weer met alle wielen op de weg stond kon deze terug richting Groningen. Ook de blusvoertuigen van het korps Haren zijn opgehaald en staan inmiddels weer in de kazerne.

 

Foto’s: 112haren.nl

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*