Grote brand in bedrijfspand op industrieterrein bij Eelde

Eelde/De Punt – Op het industrieterrein aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een bedrijfspand. De brand brak omstreeks 14.00 uur uit waarna er door de brandweer snel werd opgeschaald .

Gezien de rookontwikkeling waarschuwde de brandweer omwonenden de ramen en deuren te sluiten om ademhalingsproblemen te voorkomen. Deze rookwolken trokken richting de A28. De brandweer meldde in eerste instantie dat er een investeringsmaatschappij in het pand gevestigd was, dit blijkt niet geval. Ondanks dat er sprake was van een grote brand, sloegen de vlammen niet uit het gebouw. Omliggende panden liepen hierdoor geen gevaar op. De brand woedde vooral inpandig en was daardoor ook minder makkelijk te blussen.

De brandweer heeft groots ingezet om te voorkomen dat de brand zich verder ontwikkelde. Naast het brandweerkorps uit Eelde, werden ook de korpsen uit Vries, Assen, Zuidlaren, Norg, Haren en Groningen opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van de brand.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hier zal later onderzoek naar gedaan worden.

 

Foto’s: 112haren.nl

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*