Actueel: Kinderopvang in Haren blijft dicht na vondst van asbest

Haren – De kinderopvanglocatie aan de Waterhuizerweg in Haren blijft donderdag uit voorzorg gesloten. Er is asbest gevonden.

Uit een inventarisatie is gebleken dat er asbest zit op de zolder van het gebouw. Stichting Kinderopvang Haren (SKH) benadrukt dat deze ruimte alleen voor opslag wordt gebruikt en niet toegankelijk is voor kinderen.

Extra onderzoek
‘Er is op dit moment dan ook geen reden om aan te nemen dat er sprake is van een gezondheidsrisico. Echter, alle partijen willen het zekere voor het onzekere nemen. Daarom wordt vandaag nog een aanvullend asbestonderzoek uitgevoerd in het gehele gebouw’, schrijft de stichting in een brief.

De resultaten van dat onderzoek worden naar verwachting donderdagmiddag bekend. SKH werkt in de inventarisatie samen met de gemeente Haren en de GGD.

Pand kopen
De asbestinventarisatie is uitgevoerd door SKH, omdat die het voornemen heeft het pand aan de Waterhuizerweg van de gemeente Haren te kopen. De gemeente Haren is nu nog eigenaar van het pand en de kinderopvang huurt de ruimte.

Bron: www.rtvnoord.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*