Grote brand verwoest kleedkamercomplex in Groningen (Video)

Groningen – In de vroege ochtend van zaterdag 17 september verwoestte een fors uitslaande brand een groot deel van het onderkomen van een drietal voetbalverenigingen aan de Iepenlaan in Groningen. De brandweer kon het kleedkamergedeelte aan de achterzijde van het pand helaas niet meer behouden.

Melding
Omstreeks half 7 werd de blusploeg van de stad Groningen, locatie Vinkhuizen, gealarmeerd voor een gebouwbrand. De vlammen sloegen bij aankomst al uit het pand, waarop direct werd opgeschaald naar middelbrand. Circa een halfuur na de eerste melding werd nogmaals opgeschaald en assisteerde ook de blusploeg van Bedum. Ook een dompelpomp, schuimbluscontainer en een hoogwerker uit Groningen werden ingezet ter ondersteuning aan de bestrijding van de brand.

Bestrijding
Bij aankomst is gestart met blussing vanaf de buitenzijde van het pand. In samenwerking met de eveneens toegesnelde collega’s is toen succesvol ingezet op het behoud van het kantinegedeelte aan de voorzijde van het sportgebouw.

Door gaten in het dak te zagen en ondersteuning van een mobiele kraan lukte het de brandweer de laatste vuurhaarden te bereiken en af te blussen. Omstreeks half 9 werd het sein brandmeester gegeven.

Vanaf dat moment konden de eerste auto’s inpakken. Het nablussen heeft nog enkele uren in beslag genomen.

Oorzaak
De oorzaak van de brand is nog onbekend; de politie gaat hier onderzoek naar doen. Stichting Salvage zal zich bezighouden met de schadeafhandeling van de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

 

Bron: brandweergroningen

Foto’s: Sander Graafhuis, 112haren.nl

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*